Categories
Uncategorized

Jouw tuin gemakkelijk opfleuren? Dit is wat je moet doen!

Het voorjaar is inmiddels alweer begonnen en dat betekent dat het tijd wordt om de tuin weer eens in te gaan. Sommige mensen met groene vingers zullen het heerlijk vinden om weer eens tussen de planten en bloemen te lopen, maar er bestaat ook een groot aantal mensen dat hier toch wat minder op zit te wachten. In dit geval hebben wij een aantal tips hoe jij gemakkelijk jouw tuin kan opfleuren zonder dat het je enorm veel geld, energie en uiteraard tijd kost. Als jij onderstaande tips hanteert, krijg jij gegarandeerd complimenten over ‘hoe mooi de tuin er wel niet bij ligt’. 

Geen onnodige dingen!

Het klinkt zo simpel in een tuin, maar voor veel mensen blijft het lastig om zich eraan te houden. Er kan niet vaak genoeg gezegd worden dat een tuin niet enorm veel onnodige toestanden moet bevatten. 

Als het goed is spreekt het voor zich dat zaken als onkruid en planten die er niet horen gewoon meteen verwijderd worden, maar dit geldt voor sommige mensen ook voor andere dingen. ‘Stick to the basics’, is een term die je in de tuinwereld vaak hoort vallen. Maak het allemaal niet complexer dan nodig is. Misschien vind je het hartstikke leuk om tientallen bloempotten in je tuin te verwerken, maar denk eens aan de hoeveelheid water die je in de zomer kwijt bent, of het werk om al deze bloemen überhaupt elke dag water te geven. Maak het jezelf niet onnodig moeilijk!

…maar het moet er toch leuk uitzien?Nu horen we je al denken: ‘dan is het toch helemaal niet gezellig?’. Jazeker wel! Tegenwoordig bestaat er zo’n verschrikkelijk groot aanbod met allerlei producten om jouw tuin op te fleuren zonder dat het enorm veel moeite kost. Denk eens aan leuke kunstplanten voor buiten of aan een mooie tuinset. Als je goed zoekt, hoef je voor al deze producten geen enorm budget te hebben, je hoeft er weinig tot geen energie in te stoppen, gezien het feit dat het vaak bezorgd wordt en tot slot kost het je amper tijd om alles naar z’n plek te brengen. Op deze manier kun je toch genieten van jouw nieuwe producten en je ‘nieuwe’ tuin zonder dat het je extreem veel geld, tijd en energie heeft gekost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *