Categories
Uncategorized

Tips om af te koelen bij warm weer

Het overkomt ons niet vaak, maar zo nu en dan krijgen we in Nederland te maken met een hittegolf. Nederlandse huizen zijn niet gebouwd op hitte, waardoor men het al snel ontzettend warm heeft. Lig jij op warme dagen ook te zweten in je bed en voel jij je moe en lusteloos? Deze tips helpen je met afkoelen bij warm weer. Zo kan jij er deze zomer weer tegenaan.

Drink veel water
Deze tip heb je vast vaker gehoord, maar veel water drinken is ontzettend belangrijk tijdens een hittegolf. Je lichaam verliest vocht door het vele zweten, waardoor je uitdroogt. Uitdroging zorgt voor een droge huid en mond, maar kan ook hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. Niet zo fijn dus. Zorg daarom dat je minimaal twee liter water per dag drinkt, zodat je lichaam genoeg vocht binnenkrijgt.

Koel af met koud water
Water is voor nog veel meer dingen goed dan alleen drinken. Neem een heerlijk koud voetenbad om je lichaam mee af te koelen of leg een koude handdoek in je nek. Heb je een tuin? Dan is de zomer natuurlijk de ideale periode om een lekker verkoelend zwembad op te zetten. 

Licht en luchtig
Op warme dagen is het verstandig om kleding te dragen van luchtig materiaal, denk aan katoen of linnen. Katoen ademt en trekt vocht weg, waardoor je minder kans hebt op zweetplekken. Ook is het verstandig om kleding te dragen met lichte kleuren. Donkere oppervlaktes worden op een zonnige dag namelijk een stuk warmer, doordat ze het licht absorberen. Lichte kleuren reflecteren en hierdoor heb je het dus direct een stuk koeler. Een beige broek of witte jurk is dan ook een uitstekende keuze in de zomer. Vermijd pittig warm eten
Ga op warme dagen voor koude of lauwe gerechten in plaats van voor een warme maaltijd. Hierdoor koel je sneller af. Aangezien je lichaam extra veel vocht nodig heeft op deze dagen is het verstandig om veel groente- en fruitsoorten te eten die rijk zijn aan water. Een frisse salade als maaltijd is een topkeuze. Vermijd bovendien pittig eten, want hierdoor ga je extra zweten. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *